Baleron peklowany i parzony

281 kliknięć
16.12.2015
blog: Moj dzień

Przepis: Baleron peklowany i parzony

Dzisiaj proponuję już kolejny przepis na pyszną domową wędlinkę. Baleron jest pyszny, niestety trzeba mu dać trochę czasu, bo pekluje się minimum 10 dni. Wiem, trochę późno podaje przepis, ale możne przyda się na Sylwestra? Potrzebny jest dobrany gabarytowo garnek z przykrywką - u mnie to stara , mała gęślarka Polecam :) Składniki: 2 kg karczku- w miarę chudego, ale to nigdy nie wiadomo:) 1 1/2 l wody 7,5 dag soli peklującej  ...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Wiech
    Wiech Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia bez chemii
    Domowe wędliny - baleron parzony

    Domowe wędliny - baleron parzony 1096

    molka
    molka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kulinarne pyszności Molki
    Domowy wędzony baleron

    Domowy wędzony baleron 581

    reanja1
    reanja1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moj dzień
    Baleron peklowany i parzony

    Baleron peklowany i parzony 281

    mager
    mager Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczenie chleba i inne potrawy
    Baleron parzony

    Baleron parzony 571

    Sezonowy garnek
    Sezonowy garnek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sezonowy garnek
    Baleron parzony

    Baleron parzony 222

    grazyna0071
    grazyna0071 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Grażyna gotuje
    Baleron peklowany i parzony

    Baleron peklowany i parzony 213