Barszcz czerwony na wędzonych żeberkach

249 kliknięć
13.01.2013
blog: Kuchnia Sabiny

Przepis: Barszcz czerwony na wędzonych żeberkach

Barszcz to zupa pochodzenia ukraińskiego, popularna szczególnie w Europie Wschodnie i Centralnej. W większości tych krajów, jej podstawowym składnikiem jest burak ćwikłowy.  Barszcz czerwony często gości na naszym stole, można go robić na wiele sposobów, tym razem w sklepie zobaczyłam wędzone żeberka, na których bardzo często moja mama gotowała barszcz, więc tym razem i ja wykorzystałam ich do zupy. Składniki: 30 dkg wędzonych...

Zobacz także przepisy na:

    Goszka
    Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    To co kocham
    Barszcz czerwony wigilijny

    Barszcz czerwony wigilijny 10631

    bistro mama
    bistro mama Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    bistro mama
    Barszcz z czerwoną fasolką

    Barszcz z czerwoną fasolką 222

    srk76
    srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Blog rodzinny
    Barszcz czerwony na ... żurku

    Barszcz czerwony na ... żurku 154

    Helena68
    Helena68 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Walijskie Pichcenie ...
    BARSZCZ UKRAIŃSKI

    BARSZCZ UKRAIŃSKI 199