Bażant ze Szkocji w winogronowym sosie

406 kliknięć
15.11.2014
blog: smakiszczescia

Przepis: Bażant ze Szkocji w winogronowym sosie

  Efekt końcowy to bażant w przepysznym winogronowym sosie, a faza wstępna to bażant w boczkowych papilotach:))- na fotce: bażant (ok. 1kg) sól, pieprz (kolorowy świeżo mielony) dwa kawałeczki (grubsze plastry) boczku wędzonego lub słoniny (widoczne na fotce) 1/2 kostki masła olej Bażanta starannie myjemy, dokładnie osuszamy przy pomocy papierowych ręczników, nacieramy ptaka solą i pieprzem (także od środka). Do piersi bażanta...

Zobacz także przepisy na:

    ST.G
    ST.G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ogrodnik w podróży
    Szkockie jaja

    Szkockie jaja 102

    Mada
    Mada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MadaWKuchni
    Szkocja zapierająca dech w piersiach

    Szkocja zapierająca dech w piersiach 53

    Kulinarne Zmagania
    Kulinarne Zmagania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne zmagania
    Szkocka whisky

    Szkocka whisky 134

    beetle
    beetle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    apetyt i smak
    Szkockie jajka

    Szkockie jajka 1704

    facetwquchni
    facetwquchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Facet w quchni
    Nalewka winogronowa

    Nalewka winogronowa 9633

    Relax, take it tasty.
    Relax, take it tasty. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Relax, take it tasty.
    Szkockie

    Szkockie 184

    Marta
    Marta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Codzienne gotowanie
    Szkockie ciekawostki kulinarne

    Szkockie ciekawostki kulinarne 50