CIABATTA na zakwasie z rodzynkami

7 kliknięć
01.08.2020
blog: Orkiszowa Kuchnia Anny

Przepis: CIABATTA na zakwasie z rodzynkami

Zastosowanie w przepisie zakwasu i rodzynek wplywa niezwykle na walory smakowe tego pieczywa. Jest mniej pulchne niż Ciabatta na drożdżach  ale jednocześnie zyskuje na kwaswosci z lekką nutą słodyczy.  Składniki na zaczyn: Z podanych składników  przygotowujemy zaczyn, na 12 godzin przed wyrabianiem ciasta. Pozostawiamy w temp. pokojowej, przykryty ściereczką. Składniki na ciasto: Po 1 godzinie od rozpoczęcia fermentacji składa...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    cybog
    cybog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dad in the Kitchen
    Ciabatta na zakwasie

    Ciabatta na zakwasie 12

    UleUli
    UleUli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ule Uli
    chleb żytni na zakwasie z rodzynkami

    chleb żytni na zakwasie z rodzynkami 75