Boczek peklowany w solance po rosyjsku

53 kliknięcia
16.06.2019
blog: Sztuka pokochania gotowania

Przepis: Boczek peklowany w solance po rosyjsku

Jak już pewnie zauważyliście uwielbiam mięso i wszystkie wędliny jakie mogę z niego zrobić. Tym razem natrafiłam na boczek, który można zjeść już po trzech dniach trzymania go w solance! I jest naprawdę dobry, idealny pod procenty. Na kanapeczkę cieniutko pokrojony z dodatkiem cebulki, no niebo w gębie. Chrzanik też jest dobra opcją przy tym rarytasie. 900 g  boczku wieprzowego 1 litr wody 8 łyżek soli kamiennej 8 ząbków czosn...

DODANO DO 5 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Solanka. Solianka

    Solanka. Solianka 306

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Peklowanie golonki

    Peklowanie golonki 11854

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Boczek zawijany z czosnkiem

    Boczek zawijany z czosnkiem 454

    maminek61
    maminek61 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Maminek kulinarny
    Mięsa pieczone

    Mięsa pieczone 6380

    grazyna0071
    grazyna0071 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Grażyna gotuje
    Baleron peklowany i parzony

    Baleron peklowany i parzony 228

    obżarciuch
    obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obżarciuch
    Solanka mięsna

    Solanka mięsna 606

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Solanka ukraińska (solianka)

    Solanka ukraińska (solianka) 277

    Shabbyeat
    Shabbyeat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ShabbyEat
    Rosyjska solanka – солянка

    Rosyjska solanka – солянка 462