Pieczona dynia piżmowa i czerwona cebula z tahini i za'atarem

10 kliknięć
11.01.2019
blog: Moje Małe Czarowanie

Przepis: Pieczona dynia piżmowa i czerwona cebula z tahini i za'atarem

Danie według pomysłu Yotama Ottolenghi z książki "Jerozolima". Powiem tak: nie jadłam dawno nic tak przepysznego jak to danie. Smaki i aromaty się przenikają i są tak wyważone że aż nieprawdopodobne. Pastę tahini jasną można zrobić samemu lub zakupić w sklepie. Polecam wypróbujcie koniecznie. Ps. karmelizowana cebula czerwona smakuje obłędnie. Dynia pieczona wg Yotana Ottolenhgi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ.....

Zobacz także przepisy na:

    przepisybetty
    przepisybetty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kulinarneprzepisybetty
    Dynia piżmowa

    Dynia piżmowa 8548

    Crummblle
    Crummblle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Chili & Tonka
    Pieczona dynia z Jerusalem

    Pieczona dynia z Jerusalem 123

    Ile smaku
    Ile smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ile smaku
    Kurczak po tajsku z dynią piżmową

    Kurczak po tajsku z dynią piżmową 228

    veggie
    veggie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    veggieola
    Dynia piżmowa z czerwoną cebulą

    Dynia piżmowa z czerwoną cebulą 1380