Bułeczki z jagodami (jagodzianki) z kruszonką

7 kliknięć
01.08.2019
blog: szpileczkiibabeczki

Przepis: Bułeczki z jagodami (jagodzianki) z kruszonką

Ciasto; 500 g mąki pszennej TOTA, 14 g drożdży suchych, 200 ml mleka, 6 żółtek, 100 g masła, 90 g cukru, 8 g cukru wanilinowego. Nadzienie; 400 g jagód, 3 łyżki cukru,. 1 łyżka skrobi ziemniaczanej. Kruszonka; 50 g masła, 100 g mąki pszennej TOTA, 50 g cukru.

Zobacz także przepisy na:

    Choochla
    Choochla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Choochla
    Turbo jagodowe jagodzianki z kruszonką

    Turbo jagodowe jagodzianki z kruszonką 107

    baaaraneeek
    baaaraneeek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ALBA
    Bułeczki z jagodami

    Bułeczki z jagodami 912

    monika
    monika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stoliczku, nakryj się!
    Jagodzianki

    Jagodzianki 729

    6niebo
    6niebo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    szóste niebo
    drożdżowe jagodzianki z kruszonką

    drożdżowe jagodzianki z kruszonką 103