Beza włoska

1854 kliknięcia
28.11.2015
blog: Kuchnia z pasją. Szewską!

Przepis: Beza włoska

Znacie zapewne babeczki z cukierni pokryte białą kremową pianką, która jest lekko podpalana na brzegach. Tak, to białe to właśnie jest beza włoska. Aby ją zrobić nie trzeba być dyplomowanym cukiernikiem. W każdym razie mi się udało. Efekt oceńcie sami. Do tego deseru trzeba się wyposażyć w opalarkę oraz termometr cukierniczy (albo chociaż taki, który wytrzymuje temperaturę do 120 °C). Najlepiej pomóc sobie też robotem planetar...

Zobacz także przepisy na:

    MAgda
    MAgda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Silver Teaspoon
    Włoska beza różana z malinami

    Włoska beza różana z malinami 712

    OstraNaSłodko
    OstraNaSłodko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ostra Na Słodko
    IDEALNA BEZA WŁOSKA

    IDEALNA BEZA WŁOSKA 271

    Ansia
    Ansia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pin-up Cake
    Klasyczne bezy (na bezie włoskiej)

    Klasyczne bezy (na bezie włoskiej) 308

    joanne.stefaniak
    joanne.stefaniak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    piekarz-kucharz-garkotłuk
    Beza włoska

    Beza włoska 138

    kasia_s
    kasia_s Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasia H. w kuchni...
    Włoskie bezy (pieczone)

    Włoskie bezy (pieczone) 174

    Magdalena Poniewierska
    Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Limonkowy
    BEZA WŁOSKA

    BEZA WŁOSKA 4952