BEZA WŁOSKA

4947 kliknięć
15.04.2014
blog: Limonkowy

Przepis: BEZA WŁOSKA

To stabilna, gęsta beza, wykorzystywana często do dekoracji tart, tortów, ciasteczek. Smakiem przypomina ciepłe lody. Jest bardzo słodka i delikatna. BEZA WŁOSKA Składniki: 4 białka 250 g cukru 50 ml wody W rondelku o grubym dnie umieszczamy 200 g cukru i wodę. Mieszamy składniki i zagotowujemy je. W garnuszku umieszczamy termometr cukierniczy* i gotujemy syrop (nie mieszając go ani razu!) do osiągnięcia temperatury 125 - 135*...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    MAgda
    MAgda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Silver Teaspoon
    Włoska beza różana z malinami

    Włoska beza różana z malinami 706

    OstraNaSłodko
    OstraNaSłodko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ostra Na Słodko
    IDEALNA BEZA WŁOSKA

    IDEALNA BEZA WŁOSKA 264

    Ansia
    Ansia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pin-up Cake
    Klasyczne bezy (na bezie włoskiej)

    Klasyczne bezy (na bezie włoskiej) 306

    joanne.stefaniak
    joanne.stefaniak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    piekarz-kucharz-garkotłuk
    Beza włoska

    Beza włoska 137

    kasia_s
    kasia_s Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasia H. w kuchni...
    Włoskie bezy (pieczone)

    Włoskie bezy (pieczone) 174

    Magdalena Poniewierska
    Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Limonkowy
    BEZA WŁOSKA

    BEZA WŁOSKA 4947