Biltong, czyli suszona wołowina

3343 kliknięcia
24.07.2013
blog: Widelce

Przepis: Biltong, czyli suszona wołowina

Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić wzdłuż włókien na plastry od grubość do 5 cm i długości do 12 cm. Płaty wymoczyć w occie przez 3 minuty. Mięso natrzeć mieszanką przypraw: zmieloną kolendrą, solą, pieprzem i brązowym cukrem. Odsączyć krew i włożyć na dobę do lodówki, aby się zamarynowało. Następnie powiesić mięso pionowo na haczyku w przewiewnym, suchym miejscu gdzie nie brakuje światła na 4-5 dni by stało się wystarczająco...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    CooLinarNy
    CooLinarNy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    CooLinarNy
    Beef Jerky (suszona wołowina)

    Beef Jerky (suszona wołowina) 1363

    Robert_DPZ
    Robert_DPZ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dom Pachnący Żywicą
    Suszona wołowina

    Suszona wołowina 28

    cocolibre
    cocolibre Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Widelce
    Pasta z awokado na pieczywie tostowym

    Pasta z awokado na pieczywie tostowym 54

    Cytryna
    Cytryna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cytryna&Co
    BEEF JERKY - SUSZONA WOŁOWINA

    BEEF JERKY - SUSZONA WOŁOWINA 3000

    NiezlyMlynek
    NiezlyMlynek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Niezły Młynek
    Suszona Wołowina

    Suszona Wołowina 933

    Cynowa
    Cynowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cynowa Łyżeczka
    Suszona wołowina na szybko

    Suszona wołowina na szybko 2166

    cocolibre
    cocolibre Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Widelce
    Biltong, czyli suszona wołowina

    Biltong, czyli suszona wołowina 3343