Biscotti (cantuccini) z migdałami i skórką otartą z pomarańczy

179 kliknięć
23.10.2011
blog: Cucina della Felicita

Przepis: Biscotti (cantuccini) z migdałami i skórką otartą z pomarańczy

Uwielbiam leniwe, niedzielne poranki, podczas których mogę spokojnie delektować się filiżanką ulubionej kawy i maczać w niej przepyszne biscotti. Biscotti to słodki przysmak ze słonecznej Italii, a ich nazwa pochodzi od łacińskiego słowa "biscotus", które oznacza "pieczone dwukrotnie". Te najsłynniejsze wywodzą się z toskańskiego miasta Prato, gdzie były wypiekane już w XIII wieku. Jako, że pod nazwą "biscotti" we Włoszech zna...

Akcje:

Zobacz także przepisy na:

    Zasmakuj Kuchni
    Zasmakuj Kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zasmakuj Kuchni
    Cantucci

    Cantucci 14

    Madame Edith
    Madame Edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    madameedith.com
    BISCOTTI

    BISCOTTI 206

    mager
    mager Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczenie chleba i inne potrawy
    Biscotti

    Biscotti 50