Boczniaki curry z makaronem ryżowym. Bez glutenu, bez jajek, bez cukru.

118 kliknięć
14.06.2017
blog: Bezglutenowe jadło

Przepis: Boczniaki curry z makaronem ryżowym. Bez glutenu, bez jajek, bez cukru.

Boczniaki poza walorami smakowymi zaliczane są do grzybów leczniczych. Posiadają dobrze przyswajalne białko (70 %), nienasycone kwasy tłuszczowe, komplet witamin B, C, składniki mineralne, takie jak: fosfor, potas, selen, żelazo, sód, cynk. Obniżają stężenie cholesterolu i poziom cukru. Zawierają ergotioneinę – przeciwutleniacz wpływający na dobrą kondycję i wolniejsze starzenie się organizmu. Badacze słowaccy wyizolowali z bo...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    wegefuzja
    wegefuzja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wegefuzja
    Musli bez glutenu z owocami

    Musli bez glutenu z owocami 272

    akruka
    akruka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smacznie Mi
    Krem z kalafiora

    Krem z kalafiora 60

    BibliaSmakow
    BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Biblia Smaków
    Racuchy bez glutenu i bez jajek

    Racuchy bez glutenu i bez jajek 1114