Brioche, czyli francuskie bułeczki

69 kliknięć
05.10.2014
blog: justeatmee

Przepis: Brioche, czyli francuskie bułeczki

Brioche, inaczej zwane brioszkami jest to rodzaj francuskiego pieczywa. Drożdżowe bułeczki, idealne do szklanki mleka:) Jedynym minusem przyrządzania jest rozłożenie w czasie. Ciasto musimy przygotować noc wcześniej. Składniki na około 16 brioszek: - 380 g mąki pszennej  - 50 g drobnego cukru - 14 g  świeżych drożdży - pół łyżeczki soli - 100 ml mleka - 3 duże jajka - 170 g miękkiego masła - 16 dużych śliwek,bez pestek - 1 jaj...

Zobacz także przepisy na:

    czosnekwpomidorach
    czosnekwpomidorach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    czosnekwpomidorach
    Przepis na brioche

    Przepis na brioche 52

    poproszedokladke
    poproszedokladke Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    poproszedokladke
    Brioche

    Brioche 44

    Justeatmee
    Justeatmee Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    justeatmee
    Brioche, czyli francuskie bułeczki

    Brioche, czyli francuskie bułeczki 69