Brioche – niesamowicie miękkie maślane pieczywo (6 składników)

66 kliknięć
12.10.2019
blog: Wilkuchnia

Przepis: Brioche – niesamowicie miękkie maślane pieczywo (6 składników)

Brioche to francuskie pieczywo, niesamowicie delikatne i mięciutkie, pachnące masłem i mlekiem. Dobry przepis na brioche w przepiśniku to początek wielu wspaniałych dań. Idealny na śniadanie, z konfiturą lub miodem, idealny do francuskich tostów, a nawet do wytrawnych kanapek i burgerów. Długo szukałam przepisu, który były pyszny, ale przede wszystkim prosty! Niektóre przepisy na brioszki wymagają składników z kosmosu lub tuzi...

DODANO DO 16 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    thecakebook
    thecakebook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    The Cake Book
    Klasyczna brioche

    Klasyczna brioche 58

    Feeria
    Feeria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Feeria Smaków
    Brioche Szafranowe z Cukrem

    Brioche Szafranowe z Cukrem 75

    Atelier Pâtisserie
    Atelier Pâtisserie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Atelier Pâtisserie
    Maślane brioches

    Maślane brioches 80

    Mags
    Mags Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    The Gateau
    Brioche-lekka, maślana drożdżówka

    Brioche-lekka, maślana drożdżówka 241

    Tapenada
    Tapenada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tapenada
    Brioche

    Brioche 127

    wyzwania kuchenne
    wyzwania kuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wyzwania kuchenne
    Brioche

    Brioche 78

    elkaa13
    elkaa13 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ChochElka
    Brioche z szafranem

    Brioche z szafranem 94

    codojedzenia
    codojedzenia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    www.codojedzenia.pl
    Czekoladowe brioche

    Czekoladowe brioche 42