Bulion z kurczaka

210 kliknięć
06.10.2013
blog: Kuchnia Betti

Przepis: Bulion z kurczaka

Porcja na ok. 1,5 litra Składniki: W dużym garnku rozgrzać oliwę z oliwek. Wrzucić warzywa, zioła i czosnek. Podsmażyć na średnim ogniu, co pewien czas mieszając, aż warzywa się zezłocą. Wymieszać koncentrat pomidorowy i gotować przez następna minute. Dodać kurczaka i zalać taką ilością wody , by go przykryła: ok. 2 litry. Lekko doprawić solą i pieprzem. Zagotować i zebrać osad z powierzchni bulionu. Zmniejszyć ogień i gotować...

Zobacz także przepisy na:

    Izabela P.
    Izabela P. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Greckie smaki
    Bulion z kurczaka po grecku

    Bulion z kurczaka po grecku 89

    Dziadek
    Dziadek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    U Dziadka w kuchni
    Pierś z kurczaka na bulionie

    Pierś z kurczaka na bulionie 76

    Betti Blue
    Betti Blue Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Betti
    Bulion z kurczaka

    Bulion z kurczaka 210