Burrata ze szparagami i oliwą. Jak wybrać oliwę?

8 kliknięć
02.06.2019
blog: Kuchnia w Formie

Przepis: Burrata ze szparagami i oliwą. Jak wybrać oliwę?

Uwielbiam Włochy, o czym pisałam już nie jeden raz ;) Za prostotę jedzenia, za miłość do lokalnych produktów, poszanowanie tradycji i za kawę :) Właśnie wróciłam z Apulii, skąd pochodzi burrata. Od kiedy pojawiła się w Lidlu, nie kupuję już mozzarelli. Ostrzegam, że uzależnia. Tym razem ożeniłam ją ze szparagami, pomidorami i oliwą. Kilka lat temu kupowałam oliwę bezpośrednio z Włoch w 3 litrowych puszkach. Później dostęp do n...

Zobacz także przepisy na:

    cucinissima
    cucinissima Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cucinissima
    Oliwa – jaką wybrać?

    Oliwa – jaką wybrać? 53

    KUKBUK
    KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KUKBUK
    Jak wybrać dobrą oliwę?

    Jak wybrać dobrą oliwę? 27

    panipanidomu
    panipanidomu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pan i Pani domu
    Szparagi w oliwie

    Szparagi w oliwie 209

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Bulgur ze szparagami i cytrynową oliwą

    Bulgur ze szparagami i cytrynową oliwą 41