Chałka Marcepanowo-Pomarańczowa Przepis Krok po Kroku

44 kliknięcia
30.11.2017
blog: Kuchnia Doroty

Przepis: Chałka Marcepanowo-Pomarańczowa Przepis Krok po Kroku

Chałka marcepanowo–pomarańczowa jest doskonałym pomysłem na świąteczne śniadanie lub podwieczorek. Chałka pachnie niesamowicie, jest delikatna i puszysta, a co równie ważne długo zachowuje świeżość. Najczęściej przechowuję ją przykrytą papierem do pieczenia i lnianą ściereczką. Dzięki wilgotnemu nadzieniu z marcepanu, ciasto jest wilgotne i miękkie nawet dwa dni po upieczeniu. Kiedy chałka jest już sucha, można odświeżyć ją po...

DODANO DO 5 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Maria G.
    Maria G. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenne marzenia
    Serduszko - krok po kroku

    Serduszko - krok po kroku 38

    pistachio-lo
    pistachio-lo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pistachio-lo
    SPIS PRZEPISÓW - LINKI

    SPIS PRZEPISÓW - LINKI 1799