Chleb Cztery Zboża, na starterze Tang Zhong

81 kliknięć
01.06.2013
blog: Grahamka, weka i kajzerka

Przepis: Chleb Cztery Zboża, na starterze Tang Zhong

Kolejny eksperyment. Znów Tang Zhong, ale tym razem całkowicie bez mąki pszennej. Za to z mąkami z Czterech Zbóż - orkiszowa, żytnia, owsiana i jaglana. I jeszcze na dodatek trochę zakwasu żytniego. Ciasta chlebowego nie trzeba było wyrabiać, wystarczyło jedynie dobrze wymieszać składniki. Chleb nie wyrósł również aż tak bardzo, jak typowy pszenny chleb na starterze Tang Zhong, ale za to mieszanka mąk dała bardzo ciekawy smak,...

Zobacz także przepisy na:

    marcinh
    marcinh Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Grahamka, weka i kajzerka
    Tang Zhong (Water Roux)

    Tang Zhong (Water Roux) 80