Chleb marokański z semoliny

175 kliknięć
28.01.2014
blog: Aromatyczna kuchnia

Przepis: Chleb marokański z semoliny

Chleb z dodatkiem drożdży, z semoliny, czyli drobno mielonego ziarna pszenicy twardej (grano duro). Pasuje do dań kuchni śródziemnomorskiej. SKŁADNIKI:  MAŁY CHLEBEK NA 2-4 PORCJE 200 g drobnej semoliny 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka cukru lub fruktozy 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka drożdży piekarskich (zwykłych, nie suchych) 100 ml ciepłej wody opcjonalnie: zioła (tymianek), czarnuszka, kminek... PRZYGOTOWANIE: Do miski w...

Zobacz także przepisy na:

    majaskorupska
    majaskorupska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Maja Skorupska
    marokański chlebek wiejski

    marokański chlebek wiejski 100

    Kusza
    Kusza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje SMaki
    Chleb z semoliną ( na zakwasie )

    Chleb z semoliną ( na zakwasie )  95

    mirosix
    mirosix Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie pod gruszą
    Chleb z semoliną

    Chleb z semoliną 65

    Beatrice
    Beatrice Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia w zieleni
    Chleb z semoliną

    Chleb z semoliną 110

    Tapenda.pl
    Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tapenda
    Chleb z semoliny

    Chleb z semoliny 202

    mirosix
    mirosix Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie pod gruszą
    Chleb z semoliną

    Chleb z semoliną 124

    Tapenda.pl
    Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tapenda
    Chleb z semoliny cdn

    Chleb z semoliny cdn 54

    urtica1
    urtica1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kocham Gary
    Chleb z semoliną na zakwasie.

    Chleb z semoliną na zakwasie. 97

    safiya
    safiya Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Aromatyczna kuchnia
    Chleb marokański z semoliny

    Chleb marokański z semoliny 175