Chleb mieszany pszenno-żytni na maślance

523 kliknięcia
07.04.2015
blog: Kulinarnie

Przepis: Chleb mieszany pszenno-żytni na maślance

Chleb na podstawie przepisu, który gości u nas najczęściej. W święta naszło nas na domowy chleb, ale niestety w mąkach zastałam drobny deficyt, toteż chleb jest mocno mieszany, raczej ciężki, bardzo smaczny o chrupiącej skórce. Proporcje na bochenek o wadze ok. 1000g. UWAGA: chleb ten nie nadaje się do ustawienia pieczenia na czas ze względu na maślankę. Składniki: 300g mąki pszennej (typ 650) 150g mąki żytniej (typ 720) 125g ...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Aga De
    Aga De Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak mojego domu
    Chleb mieszany pszenno - żytni

    Chleb mieszany pszenno - żytni 54

    BuMisiura
    BuMisiura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ma-kuchnia
    Chleb mieszany - pszenno-żytni

    Chleb mieszany - pszenno-żytni 51

    Kulinarnie
    Kulinarnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarnie
    Chleb mieszany z automatu

    Chleb mieszany z automatu 1114

    Kulinarnie
    Kulinarnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarnie
    Chleb żytni razowy z automatu

    Chleb żytni razowy z automatu 19516