Chleb orkiszowy z czarnuszką, na starterze Tang Zhong

54 kliknięcia
26.01.2013
blog: Grahamka, weka i kajzerka

Przepis: Chleb orkiszowy z czarnuszką, na starterze Tang Zhong

Większość, a właściwie wszystkie przepisy bazujące na Tang Zhong dotyczą chlebów i bułeczek na mące pszennej. Znalazłem kilka z dodatkiem mąki żytniej. Ale orkisz??? Czyżby w Japonii, skąd wywodzi się Tang Zhong, orkisz nie był stosowany? Orkisz w smaku przypomina orzechy i zawiera składniki nie znajdowane w zwykłej pszenicy, które działają jak antyutleniacze. Jest także bardzo bogaty w minerały, aminokwasy, nasycone kwasy tłu...

Zobacz także przepisy na:

    marcinh
    marcinh Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Grahamka, weka i kajzerka
    Muu-Muu chleb

    Muu-Muu chleb 143

    marcinh
    marcinh Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Grahamka, weka i kajzerka
    Tang Zhong (Water Roux)

    Tang Zhong (Water Roux) 80