CHLEB PEŁNOZIARNISTY NA ZAKWASIE

1535 kliknięć
11.12.2011
blog: simplycooked

Przepis: CHLEB PEŁNOZIARNISTY NA ZAKWASIE

Prosty przepis, pełnia smaku i długi okres przechowywania to zalety tego pełnoziarnistego chleba.  Ponieważ jest niezwykle złożony najlepiej smakuje po prostu z masłem lub z prostymi składnikami.  Charakteryzuje sie długim okresem wyrastania, gdyż nie używamy tutaj drożdzy. Składniki na jeden duży bochenek: 150 g ziaren pszenicy 50 g  otrąb żytnich 200 ml ciepłej wody mineralnej 300 g pełnoziarnistej mąki pszennej 100 g mąki ż...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Gonia
    Gonia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Modern Taste
    Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie

    Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie 1248

    kornik
    kornik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kornik w kuchni
    Chleb pełnoziarnisty na zakwasie

    Chleb pełnoziarnisty na zakwasie 364