Chleb razowy pesto na starterze Tang Zhong

60 kliknięć
14.01.2013
blog: Grahamka, weka i kajzerka

Przepis: Chleb razowy pesto na starterze Tang Zhong

Składniki (na dwa bochenki a 20 cm): 280 g mąki chlebowej 200 g mąki razowej 35 g drożdży świeżych (lub 10 g drożdży instant) 50 g cukru 7 g soli 10 g mleka pełnego w proszku 60 g jajek (mniej więcej 1 duże jajko) 140 g mleka w temperaturze pokojowej, 120 g Tang Zhong w temperaturze pokojowej 50 g roztopionego i ostudzonego masła 100 g pesto (tutaj zielone) odrobina roztrzepanego jajka z mlekiem do glazurowania  Przygotowanie ...

Zobacz także przepisy na:

    marcinh
    marcinh Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Grahamka, weka i kajzerka
    Muu-Muu chleb

    Muu-Muu chleb 143

    marcinh
    marcinh Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Grahamka, weka i kajzerka
    Tang Zhong (Water Roux)

    Tang Zhong (Water Roux) 80