Chleb żytni jasny (na zakwasie)

60 kliknięć
23.07.2015
blog: joduha. kuchenna

Przepis: Chleb żytni jasny (na zakwasie)

Po raz kolejny nie zawiodłam się na przepisie z książki Piotra Kucharskiego. Chleb wyszedł bardzo mięsisty i wilgotny o bajecznym zapachu. Składniki na zakwas: 60 g startera zakwasu 200 g mąki żytniej typ 720 180 ml wody Składniki na ciasto właściwe: 350 g zakwasu 800 g mąki żytniej typ 720 650 ml wody 20 g soli (2 łyżeczki) Dzień I (przed pieczeniem): Starter zakwasu ogrzany do temperatury pokojowej przełożyć do dużej miski. ...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    wisla
    wisla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zapach chleba
    Chleb żytni na zakwasie z ziarnami

    Chleb żytni na zakwasie z ziarnami 128

    Ewita
    Ewita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Życie smakiem się toczy
    Chleb żytni na zakwasie

    Chleb żytni na zakwasie 1750

    Angie123
    Angie123 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    I adore cinnamon
    Żytni chleb bez zakwasu!

    Żytni chleb bez zakwasu! 2260

    wisla
    wisla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zapach chleba
    Żytni jasny chleb mleczny

    Żytni jasny chleb mleczny 141