Chleb żytnio - kukurydziany na zakwasie żytnim

671 kliknięć
06.03.2014
blog: lucywniebie.blogspot.com

Przepis: Chleb żytnio - kukurydziany na zakwasie żytnim

To kolejny chleb, do którego wykorzystuję mąkę kukurydzianą. Nadaje ona wypiekom specyficzny posmak i charakterystyczny jasny wygląd.  Składniki: - 200g (około 1 szklanka) zakwasu żytniego dokarmionego dzień wcześniej - 300g mąki żytniej typ 720 - 200 g mąki kukurydzianej - garść słonecznika itp. - łyżeczka soli - łyżka miodu - około 1,5-2 szklanki wody Zakwas, mąkę, sól, miód, słonecznik i wodę mieszamy w misce. - Gdy używam ...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    2skrzaty
    2skrzaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kuchenne przemiany
    Chleb żytni na suchym zakwasie

    Chleb żytni na suchym zakwasie 1122

    Gonia
    Gonia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Modern Taste
    Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie

    Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie 1248

    OSa
    OSa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smacznie i zdrowo
    CHLEB ŻYTNIO-PSZENNY NA ZAKWASIE

    CHLEB ŻYTNIO-PSZENNY NA ZAKWASIE 1245