Ciap-kapusta i żeberka, które mnie zawiodły

598 kliknięć
30.01.2013
blog: Kulinarne odkrycia

Przepis: Ciap-kapusta i żeberka, które mnie zawiodły

Składniki na ciap-kapustę: kapusta kiszona (400 g) ziemniaki 300 g boczku smalec/masło Kapustę pokroić i ugotować na miękko z liściem laurowym i zielem angielskim. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i utłuc. Boczek drobno pokroić i usmażyć. Połączyć ziemniaki, kapustę, boczek, dodać smalec lub masło. Można jeszcze przyprawić solą i pieprzem. Składniki na zalewę dla 4 dużych kawałków żeberek (700 g). Zalewa jest sło...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Smakalajzyt.pl
    Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakalajzyt
    Żeberka

    Żeberka 7754

    wioleta.borowska
    wioleta.borowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Passion of Cooking
    Krupnik Ukraiński

    Krupnik Ukraiński 83

    Kuchnia w opałach
    Kuchnia w opałach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia w opałach
    ŻEBERKA

    ŻEBERKA 7070

    pookcook
    pookcook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pookcook
    Żeberka wieprzowe w „żurku”

    Żeberka wieprzowe w „żurku” 117

    precelia
    precelia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wyspasmaku.blog.pl
    Żeberka w kiszonej kapuście

    Żeberka w kiszonej kapuście 40519

    anistach
    anistach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    moja kuchnia moja uczta
    Bigos z grzybami.

    Bigos z grzybami. 305