Ciasto parzone

466 kliknięć
22.02.2014
blog: NaStole.pl

Przepis: Ciasto parzone

Ciasto parzone | Na Stole Ciasto parzone Ciasto parzone wykorzystuje się do przygotowania ptysiów, eklerów, karpatki, pączków francuskich – gniazdek, churros. Przygotowanie: ♥ 250 ml wody; ♥ 60 g masła; ♥ szczypta soli; ♥ 160 g mąki; ♥ 3 jajka Do rondelka wlej wodę, wrzuć masło i dodaj sól. Zagotuj. Zdejmij z ognia. Wsyp mąkę i drewnianą łyżką mieszaj aż wszystkie składniki się połączą a ciasto będzie gładko odchodzić od garnk...

Zobacz także przepisy na:

    victoria
    victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Picantecooking
    Ciasto parzone

    Ciasto parzone 221

    Magdalena Poniewierska
    Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Limonkowy
    CIASTO PARZONE

    CIASTO PARZONE 441

    Lipka
    Lipka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sio-smutki
    Baba drożdżowa (z ciastem parzonym)

    Baba drożdżowa (z ciastem parzonym) 414

    Ana_Pis
    Ana_Pis Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Różowa Patera
    Spiralki z ciasta parzonego

    Spiralki z ciasta parzonego 121

    NaStole.pl
    NaStole.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    NaStole.pl
    Ciasto parzone

    Ciasto parzone 466