Cold brew czyli jak zrobić kawę bez parzenia

76 kliknięć
02.06.2015
blog: Silver Teaspoon

Przepis: Cold brew czyli jak zrobić kawę bez parzenia

Cold brew to metoda przygotowywania kawy polegająca na zalaniu mielonych ziaren wodą w temperaturze pokojowej i odstawienia jej na 9-16 godzin. Po tym czasie otrzymujemy kawowy koncentrat, który jest łagodniejszy niż w przypadku kawy zaparzonej. Dzięki temu jest mniej gorzka i bardziej wyczuwalne są owocowe nuty. Świetnie sprawdza się jako orzeźwiający, stawiający na nogi napój, a także jako podstawa kawy mrożonej. (około 1 i ...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Dota
    Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Oneginetatopa
    Cold brew – kawa parzona na zimno

    Cold brew – kawa parzona na zimno 72

    Gonia
    Gonia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Modern Taste
    Kawa mrożona po wietnamsku

    Kawa mrożona po wietnamsku 78

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Cold brew

    Cold brew 58

    passthefood
    passthefood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pass the Food
    Laik odkrywa: cold brew coffee

    Laik odkrywa: cold brew coffee 84