Coq o vin – kurczak w winie

137 kliknięć
17.10.2013
blog: Kulinarna Piniata

Przepis: Coq o vin – kurczak w winie

Lubię sobie czasem poszaleć w kuchni. Zwykłe składniki, takie jak kurczak, pieczarki i cebulę można przerobić tradycyjnie na pieczonego kurczaka. Można również poszaleć i ugotować na sztandarowe danie kuchnie francuskiej. Coq o vin to kurczak (właściwie kogut) duszony w czerwonym winie. Ja dodaję do niego jeszcze pieczarki, cebulę, czosnek oraz boczek. Idealnie smakuje ze świeżym pieczywem. Pin It Składniki: Kurczaka myjemy i ...

Zobacz także przepisy na:

    justyna_mojemenu
    justyna_mojemenu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Menu
    Coq au vin - kurczak w winie

    Coq au vin - kurczak w winie 121