Crème pâtissière bez cukru – to naprawdę możliwe!

10 kliknięć
13.08.2019
blog: FACET I KUCHNIA

Przepis: Crème pâtissière bez cukru – to naprawdę możliwe!

Crème pâtissière bez cukru – to naprawdę możliwe! Jak zrobić krem cukierniczy bez cukru? Po prostu. Cukier wystarczy zastąpić erytrytolem. Erytrytol jest naturalnym zamiennikiem cukru. Ma zerowy indeks glikemiczny, nie zawiera kalorii, a dodatkowo jego konsumpcja nie wywołuje takich sensacji, jakie mogą wyniknąć z nadmiernego spożycia ksylitolu. Erytrytol ma strukturę drobnoziarnistego cukru. Znakomicie sprawdza się jako skład...

Zobacz także przepisy na:

    jestsmak
    jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jest Smak
    Creme patissiere

    Creme patissiere 592

    jestsmak
    jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jest Smak
    Tarta z jabłkami i creme patissiere

    Tarta z jabłkami i creme patissiere 110

    kucharenka.pl
    kucharenka.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kucharenka.pl
    Babeczki z kremem i owocami

    Babeczki z kremem i owocami 111

    OdczarujGary
    OdczarujGary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    OdczarujGary
    Jak zrobić crème pâtissière

    Jak zrobić crème pâtissière 127

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Crème brûlée kawowy i bez cukru

    Crème brûlée kawowy i bez cukru 17

    Sokolio
    Sokolio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Łakomy Kąsek
    Tarta mirabelkowa

    Tarta mirabelkowa 108