Cukinia smażona w panierce z mąki orkiszowej

142 kliknięcia
20.08.2017
blog: colorfulrecipesblog

Przepis: Cukinia smażona w panierce z mąki orkiszowej

Składniki: 3 młode cukinie, mąka orkiszowa razowa (1/2 szklanki), sól himalajska, olej ryżowy Sposób przygotowania: Umyte cukinie kroimy na około 1,5 cm plastry, solimy z każdej strony i pozostawiamy w misce na minimum 4 godziny, a po tym czasie odsączamy na sitku z powstałej wody. Osuszone plastry obtaczamy w mące, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki doprawiamy delikatnie solą.

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    zbysiowa
    zbysiowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Takie tam pichcenie
    Cukinia smażona

    Cukinia smażona 3558

    marrrgott
    marrrgott Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zielony Jeleń
    Smażona cukinia w panierce

    Smażona cukinia w panierce 1005

    dariaanna
    dariaanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Skarbiec Kulinarny
    Kotleciki Z Cukinii

    Kotleciki Z Cukinii 3236

    Kempek
    Kempek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wiem co zjem...!
    Cukinia smażona w panierce

    Cukinia smażona w panierce 765