Domowe przetwory: pasta z czerwonej papryki

478 kliknięć
16.09.2015
blog: Kuchenne Wariacje

Przepis: Domowe przetwory: pasta z czerwonej papryki

Dla miłośników papryki mamy dzisiaj pyszną pastę, która może być super dodatkiem do kanapek, pizzy, mięs czy innych potraw Składniki: - 5 kg czerwonej papryki - 1 główka czosnku - 2 łyżki oliwy - 1 łyżka soli - 2 łyżki cukru - pieprz Składniki na 6 słoiczków po ok. 250 ml. Papryki dokładnie myjemy, układamy na blasze i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy aż skórka się pomarszczy i zacznie robić się czarna...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Jagoda
    Jagoda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magia w kuchni
    Podsumowanie akcji przetwory 2011

    Podsumowanie akcji przetwory 2011 1398

    vege-kika
    vege-kika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Vege Kika
    Domowe przetwory #4: chutney czerwony

    Domowe przetwory #4: chutney czerwony 1062

    Bon
    Bon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bo(ro)n Appétit
    Domowe przetwory - borówka czerwona

    Domowe przetwory - borówka czerwona 2539

    panipanidomu
    panipanidomu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pan i Pani domu
    Pasta z czerwonej papryki

    Pasta z czerwonej papryki 91

    Wyraczynka
    Wyraczynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia z wyrakiem
    Domowa czerwona pasta curry

    Domowa czerwona pasta curry 1070