domowy zielony makaron

24 kliknięcia
06.03.2018
blog: Domowy Smak Jedzenia

Przepis: domowy zielony makaron

składniki: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 35 g jarmużu świeżego lub mrożonego (lub szpinaku) 1 jajko 1 łyżeczka oleju wykonanie: Do naczynia miksującego (o dużej mocy) wkładamy mąkę oraz jarmuż. Miksujemy przez ok. 2 sekundy na wysokich obrotach. Następnie dodajemy jajko oraz olej i zagniatamy ciasto. Wałkujemy i wykrawamy dowolne kształty (tagliatelle, lazanie, kokardki, łazanki…) Gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 3-4 ...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    niemiesojadka
    niemiesojadka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Niemięsojadka
    Makaron z zielonym pesto

    Makaron z zielonym pesto 592