Dorsz po włosku na polską Wigilię – dlaczego nie? Filet z dorsza pod kruszonką z orzechów włoskich.

896 kliknięć
21.12.2014
blog: La dolce Vita!

Przepis: Dorsz po włosku na polską Wigilię – dlaczego nie? Filet z dorsza pod kruszonką z orzechów włoskich.

Dlaczego chciałabym Wam polecić dorsza po włosku na polską Wigilię? Jest to przede wszystkim przepis dedykowany tym, którzy do wielbicieli karpia nie należą (ja przyznaję, że zasilam to zacne grono). Jeżeli przeszkadza Wam smak karpia lub podobnie jak ja, nie akceptujecie uderzeniowej dawki ości w rybie, przygotujcie w tym roku dorsza. Wraz z łososiem są uważane za ryby z najmniejszą liczbą ości, idealne np. dla małych dzieci ...

Zobacz także przepisy na:

    Estragonka
    Estragonka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Estragon i inne ziółka
    Dorsz w orzechach

    Dorsz w orzechach 303

    DominikaD
    DominikaD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne inspiracje...
    Ryba po włosku

    Ryba po włosku 157

    madzia2
    madzia2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Madzia Gotuje
    Pieczone filety z dorsza

    Pieczone filety z dorsza 12245

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6555

    n_zak
    n_zak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Czym pachnie u Żaków
    Pierogi z morza (z dorszem)

    Pierogi z morza (z dorszem) 363

    nutkasmaku
    nutkasmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Nutka Smaku
    Dorsz z warzywami

    Dorsz z warzywami 390

    madzia2
    madzia2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Madzia Gotuje
    Pieczony filet z dorsza

    Pieczony filet z dorsza 7805

    jantar92
    jantar92 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Napiecyku
    Dorsz pieczony z papryką i ziołami

    Dorsz pieczony z papryką i ziołami 267