Dorsz z włoszczyzną, migdałami i granatem

56 kliknięć
11.12.2015
blog: Tanio Szybko Smacznie

Przepis: Dorsz z włoszczyzną, migdałami i granatem

W tym przepisie korzystamy z ciekawej techniki kulinarnej, tzw. poszetowania, czyli długiego podgrzewanie półproduktów o delikatnej strukturze (takich jak ryby), bez zagotowania wywaru. Wywar powinien jedynie „mrugać” – przy większej intensywności gotowania ryba się rozpadnie. Poszetowanie powinno przebiegać w temperaturze ok. 75-95°C. „Mruganie” możemy rozpoznać po tym, że na powierzchni gotowanego na bardzo wolnym ogniu płyn...

Zobacz także przepisy na:

    ilka_86
    ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Uwielbiam gotować!
    Dorsz w migdałach

    Dorsz w migdałach 189

    Goszka
    Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    To co kocham
    Dorsz w migdałach

    Dorsz w migdałach 571

    Apetyczna babeczka
    Apetyczna babeczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Apetyczna babeczka
    Dorsz w migdałach

    Dorsz w migdałach 573

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    spis rzeczy

    spis rzeczy 2920

    obżarciuch
    obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obżarciuch
    Sałatka z granatem

    Sałatka z granatem 2651

    dominika.zdeb@wp.pl
    dominika.zdeb@wp.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słodkamuffinka
    Dorsz w migdałach

    Dorsz w migdałach 168

    laura
    laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cafe Babilon
    GĘŚ PIECZONA Z NADZIENIEM

    GĘŚ PIECZONA Z NADZIENIEM 1998

    Kuchnia Marty
    Kuchnia Marty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia-Marty
    Pikantna zupa rybna z dorsza

    Pikantna zupa rybna z dorsza 9108

    Istria
    Istria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje codzienne przyjemności
    DORSZ W MIGDAŁACH

    DORSZ W MIGDAŁACH 986