Dorsz zapiekany w śmietanie (Bacalhau com Natas)

495 kliknięć
08.03.2015
blog: Prawo do gotowania z pasją

Przepis: Dorsz zapiekany w śmietanie (Bacalhau com Natas)

Po Pasteis de Bacalhau , czyli krokietach z dorsza to drugi przepis, który otrzymałam od portugalskiego szefa kuchni. Bacalhau com Natas to jeden z najbardziej znanych na całym świecie sposobów przygotowania suszonego i solonego dorsza Bacalhau. Nie sposób się temu dziwić, gdyż ryba wychodzi wyśmienita. Co prawda jest to danie dosyć kaloryczne, ale raz na jakiś czas chyba nikomu nie zaszkodzi.  Świetnie smakuje z surówką z kis...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Smakalajzyt.pl
    Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakalajzyt
    Bacalhau

    Bacalhau 1633

    gregorhspeed
    gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gregorhspeed w kuchni
    Bacalhau com banana

    Bacalhau com banana 81

    dania_kontra_ania
    dania_kontra_ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    dania kontra ania
    Portucale (Warszawa)

    Portucale (Warszawa) 75

    Neiven
    Neiven Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy z podróży
    Bacalhau à Brás

    Bacalhau à Brás 325

    dania_kontra_ania
    dania_kontra_ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    dania kontra ania
    Destino (Kraków)

    Destino (Kraków) 148

    Wino i kuchnia
    Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wino i kuchnia
    Sezon na dorsza

    Sezon na dorsza 96

    eljotynka
    eljotynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zagarami
    Zapiekany dorsz

    Zapiekany dorsz 6440

    hrabianka
    hrabianka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuję. Bez kitu.
    Smaki Portugali

    Smaki Portugali 48