Drożdże–mrożenie, przeliczanie

31 kliknięć
25.03.2020
blog: Smacznie Mi

Przepis: Drożdże–mrożenie, przeliczanie

2.Kolejny mit to, że nie można schować ciasta, które wyrasta do lodówki. Można, w ten sposób przerywamy fermentację. Kiedy możemy poświęcić ciastu odpowiednio dużo czasu wyciągamy je z lodówki, ogrzewamy do odpowiedniej temperatury i zaczynamy fermentację od nowa. Temperatura, w której wyrasta nam ciasto powinna wynosić 26-28 st C. Jeśli z jakiś względów nie osiągamy takiej, możemy nagrzać piekarnik do 30 st C i tam włożyć mis...

DODANO DO 6 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Hello Morning
    Hello Morning Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Hello Morning
    Wegańskie bajgle

    Wegańskie bajgle 57

    tapenda
    tapenda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    TAPENDA
    Ciabatta

    Ciabatta 1140

    niecodziennikpary
    niecodziennikpary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    niecodziennikpary
    Racuchy

    Racuchy 711

    Ania
    Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bajkorada
    Ciasto drożdżowe z mrożonymi jagodami

    Ciasto drożdżowe z mrożonymi jagodami 340

    Venidle
    Venidle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Venidle
    Klasyczny placek ze śliwkami

    Klasyczny placek ze śliwkami 359

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Jak mrozić drożdże

    Jak mrozić drożdże 47

    smakołyki alergika
    smakołyki alergika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakołyki alergika
    torcettini

    torcettini 67

    akruka
    akruka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smacznie Mi
    Drożdże–mrożenie, przeliczanie

    Drożdże–mrożenie, przeliczanie 31