Drożdżowe pierogi z mięsem

2082 kliknięcia
09.10.2011
blog: Smak mojej kuchni

Przepis: Drożdżowe pierogi z mięsem

Pierogi drożdżowe w 3 wariantach: gotowane, pieczone i smażone. Drożdżowe pierogi z mięsem Składniki na 4 porcje: Na ciasto: 20g drożdży 2 łyżki cukru 2 łyżki letniej wody 0,5 kg mąki pszennej 125ml mleka 4 jajka 2 łyżki masła szczypta soli łyżka oliwy Na farsz: 0,5 kg mięsa mielonego 1 cebula ugotowana włoszczyzna przyprawy: sól, pieprz Wykonanie: Ciasto: drożdże z cukrem rozpuszczamy w letniej wodzie, dodajemy 2-3 łyżki mąki...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    mjab
    mjab Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Commit to be fit
    Pieczone pierogi drożdżowe

    Pieczone pierogi drożdżowe 2139

    kass
    kass Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smaki i aromaty
    Pieróg drożdżowy z mięsem

    Pieróg drożdżowy z mięsem 384

    patusia
    patusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak mojej kuchni
    Drożdżowe pierogi z mięsem

    Drożdżowe pierogi z mięsem 2082