Dymka na ciepło

31 kliknięć
05.07.2014
blog: królestwo garów

Przepis: Dymka na ciepło

pęczek dymki, sól, cukier, masło Dymka – jednoroczna mała cebulka razem ze szczypiorem. Świeża dymka powinna być twarda i jędrna. Cebulka powinna być biała a szczypior soczyście zielony. Dymkę obrać, oczyścić, odciąć korzonki oraz większość szczypioru. Powinniśmy otrzymać kawałki długości około 10 cm. Cebulki włożyć do wrzącej osolonej i ocukrzonej wody i gotować około 5-7 minut – zależy od wielkości cebulek. Wyjąć i osuszyć. ...

Zobacz także przepisy na:

    flowerek
    flowerek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    flowerek.com-moje gotowanie
    Szaszłyki z dymki

    Szaszłyki z dymki 218

    karto_flana
    karto_flana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Z kartoflanego pola
    Saltka z dymka

    Saltka z dymka 282

    Lola in Heaven
    Lola in Heaven Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Lola in Heaven
    Letnia frittata z dymką

    Letnia frittata z dymką 20

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Dymka na ciepło

    Dymka na ciepło 31