dyniowe pierogi z ricottą i szałwią

56 kliknięć
10.11.2014
blog: ogrody babilonu

Przepis: dyniowe pierogi z ricottą i szałwią

Dynia jest zdecydowaną królową jesieni, to pękate warzywo idealnie więc pasuje do jesiennej wersji pierogów na cztery pory roku lepionych z Marzenką, Małgosią, Magdą i Aluchą. Ciasto na bazie dyniowego puree, mąki i jajka nadziane delikatnym nadzieniem z ricotty podane w towarzystwie szałwiowego masła jest pyszne. Dyniowe pierogi z ricottą i szałwią to moja propozycja pierogów na cztery pory roku - jesień. 250 g ricotty 1 ząbe...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Sałatka jesienna

    Sałatka jesienna 993

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Zupa kurkowa

    Zupa kurkowa 486

    Bea
    Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bea w Kuchni
    Festiwal Dyni 2014 – podsumowanie

    Festiwal Dyni 2014 – podsumowanie 140

    KŁD
    KŁD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jak cień
    Pierożki z dynią i ricottą

    Pierożki z dynią i ricottą 142

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Zupa groszkowa

    Zupa groszkowa 528

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Pierogi ze szpinakiem

    Pierogi ze szpinakiem 833

    Bea
    Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bea w Kuchni
    Festiwal Dyni 2013 – podsumowanie

    Festiwal Dyni 2013 – podsumowanie 191

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Żurek

    Żurek 406

    Bea
    Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bea w Kuchni
    Festiwal Dyni 2011 - podsumowanie

    Festiwal Dyni 2011 - podsumowanie 272