Dżem pomidorowy z sezamem i Zaalouk z bakłażana - marokańskiej kuchni ciąg dalszy

34 kliknięcia
17.01.2015
blog: Maja Skorupska

Przepis: Dżem pomidorowy z sezamem i Zaalouk z bakłażana - marokańskiej kuchni ciąg dalszy

Zaalouk, rodzaj pasty z pieczonego bakłażana i dżem pomidorowy to przede wszystkim dodatki do głównego dania, mięsnego i warzywnego, ale najlepsze są na jeszcze ciepłym, prosto z pieca marokańskim pieczywie. Pieczywem zajmę się w jednym z kolejnych wpisów. Zarówno zaalouk jak i dżem najlepiej przygotować dzień wcześniej, żeby smaki mogły się przegryźć przez noc w chłodnym miejscu. Moje nie miały okazji się przegryźć, zostały p...

Zobacz także przepisy na:

    mechashefahana
    mechashefahana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Hania gotuje
    Kuchnia marokańska: Zaalouk

    Kuchnia marokańska: Zaalouk 26

    Good Mood Food
    Good Mood Food Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Good Mood Food
    Zaalouk

    Zaalouk 130

    Bea
    Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bea w Kuchni
    Jesiennie

    Jesiennie 45

    KasiaJ
    KasiaJ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pełny talerz
    Podsumowanie akcji pora na pomidora

    Podsumowanie akcji pora na pomidora 868