"Empanadas z wołowiną"

203 kliknięcia
20.01.2013
blog: łyżka-widelec-nożyczki

Przepis: "Empanadas z wołowiną"

"Empanadas z wołowiną" „Empanadas z wołowiną” czyli klasyka kuchni łacińskiej Empanadas – rogalik, pierożek. Nadziewany najczęściej mięsnym farszem z warzywami lub serem. Smażony w oleju lub pieczony na blasze. Do ich zrobienia można wykorzystywać ciasto podobne do ciasta francuskiego, pierogowego lub chlebowego. Występują w różnych odmianach, zależnie od kraju i regionu (istnieje np. kilkanaście ich odmian w Argentynie). Są p...

Zobacz także przepisy na:

    Banana Pepper
    Banana Pepper Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Banana Pepper
    Empanadas de Argentina

    Empanadas de Argentina 241

    jestsmak
    jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jest Smak
    Empanadas

    Empanadas 1050

    Amoniaq
    Amoniaq Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mieszam W Garnku
    Meksykańskie pierogi empanadas

    Meksykańskie pierogi empanadas 576

    qualietta
    qualietta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Skarbnica smaków
    Empanadas

    Empanadas 312

    Wyraczynka
    Wyraczynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia z wyrakiem
    Empanadas w stylu Hidalgo

    Empanadas w stylu Hidalgo 241

    misiapat
    misiapat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Food Haven
    Empanadas.

    Empanadas. 1324