Fagiano alla Fiorentina (Bażant po Florencku)

162 kliknięcia
06.12.2011
blog: Italia do Polski

Przepis: Fagiano alla Fiorentina (Bażant po Florencku)

Składniki: Opłukać bażanta pod bieżąca wodą, wewnątrz i na zewnątrz, dokładnie osuszyć. Wyjąc wątróbkę. Rozgnieść w możdzierzu czosnek z jałowcem i szczypta soli. Połowa boczku pokroić w małą kostkę, rozmaryn także drobno posiekać i dodać wszytko do rozgniecionymi jagodami jałowca i czosnkiem i szałwii. Bażanta natrzeć wewnątrz pieprzem i nafaszerować przygotowana mieszanką. Zaszyć nicią kuchenna. Posolić    i popieprzyć na ze...

Zobacz także przepisy na:

    soulstorme-everywhere
    soulstorme-everywhere Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    soulstorm-everywhere
    Florencja!

    Florencja! 46

    adams
    adams Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ITALIA W GĘBIE
    BISTECCHA ALLA FIORENTINA

    BISTECCHA ALLA FIORENTINA 46

    Ania
    Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moja Mała Kuchnia
    Florencja

    Florencja 10

    trzy posiłki
    trzy posiłki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Trzy Posiłki Dziennie
    Toskania i okolice

    Toskania i okolice 235

    Cucina
    Cucina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cucina della Felicita
    Trippa alla fiorentina

    Trippa alla fiorentina 296

    Mdelicious
    Mdelicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mdelicious
    Toskania - region i kuchnia

    Toskania - region i kuchnia 64