Fasolka szparagowa marynowana do słoików na zimę

39035 kliknięć
20.08.2013
blog: Tradycyjna Kuchnia

Przepis: Fasolka szparagowa marynowana do słoików na zimę

Kolejna dawka witamin- tym razem fasolka szparagowa w wersji "na zimę". Składniki: 2 kg fasolki szparagowej ( bez włókien) Sól Składniki na zalewę: 1 litr wody 2 płaskie łyżki soli 2 płaskie łyżki cukru Wykonanie: Fasolkę przebrać, dokładnie umyć , zalać osolonym wrzątkiem i gotować 3 minuty. Następnie odcedzić , przelać zimną wodą i układać ciasno w słoikach. Zalać przygotowaną zalewą i pasteryzować przez dwa dni po 30 minut....

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Duusiak
    Duusiak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Koperek w kuchni :)
    Fasolka szparagowa w słoiki

    Fasolka szparagowa w słoiki 8767

    peggi
    peggi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Peggi w kuchni
    Fasolka szparagowa w słoikach

    Fasolka szparagowa w słoikach 5510

    gosik2.0
    gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rodzinka w Kuchni
    Fasolka szparagowa na zimę

    Fasolka szparagowa na zimę 9283

    Lipka
    Lipka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sio-smutki
    Fasolka szparagowa na zimę (do słoików)

    Fasolka szparagowa na zimę (do słoików) 5658

    annaz
    annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia domowa Ani
    Fasolka szparagowa do słoików

    Fasolka szparagowa do słoików 9735

    sklorek
    sklorek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pyry na Gaz
    Fasolka szparagowa na zimę

    Fasolka szparagowa na zimę 12909