Fermentowane jagody

293 kliknięcia
10.06.2017
blog: colorfulrecipesblog

Przepis: Fermentowane jagody

Składniki: Na jeden słoik (375 ml) potrzebujemy: świeże jagody (250 g), 1 łyżka syropu klonowego, 1 łyżka kombuchy, sól himalajska (szczypta), woda filtrowana Sposób przygotowania: Jagody, syrop klonowy, kombuchę oraz sól umieszczamy w misce i mieszamy. Przekładamy zawartość miski do słoja, a na koniec dolewamy trochę filtrowanej wody, żeby wszystkie jagody były zanurzone. Dociskamy jagody z góry np. szklanym obciążnikiem do k...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    ola
    ola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ola domowa
    Chipsy z fermentowanych liści kapusty

    Chipsy z fermentowanych liści kapusty 113

    KŁD
    KŁD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jak cień
    Ciasto z serem i jagodami

    Ciasto z serem i jagodami 215

    Atria
    Atria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ziołowy Zakątek
    Fermentowana musztarda śliwkowa.

    Fermentowana musztarda śliwkowa. 94

    Zołziasta
    Zołziasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zołzowy zapiecek
    Na jagody :)

    Na jagody :) 838

    KasiaWeganka
    KasiaWeganka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasia Weganka
    FERMENTOWANA... OWSIANKA

    FERMENTOWANA... OWSIANKA 101

    MonikaMariolka
    MonikaMariolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Monia Gotuje
    Jagody

    Jagody 1133