FOIE GRAS - Z CZYM JEŚĆ, JAK PODAWAĆ?

218 kliknięć
09.01.2017
blog: Moje codzienne przyjemności

Przepis: FOIE GRAS - Z CZYM JEŚĆ, JAK PODAWAĆ?

              Foie gras - kacza lub gęsia wątróbka - to jeden z największych rarytasów francuskiej kuchni. Nie może go zabraknąć na francuskim stole zwłaszcza w Boże Narodzenie. Francuzi raczej nie mają moralnego dyskomfortu związanego z tym, w jaki sposób traktuje się gęsi w trakcie procesu produkcyjnego. Liczy się dla nich wyłącznie efekt końcowy. Uznajmy to za klasyk kuchni francuskiej, a zatem warto wiedzieć, jak się go po...

Zobacz także przepisy na:

    Kuchnia Ilony
    Kuchnia Ilony Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Ilony
    Pasztet inspirowany foie gras

    Pasztet inspirowany foie gras 742

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasztanowa Kuchnia
    Foie gras z kaczki

    Foie gras z kaczki 780

    Cook &Celebrate
    Cook &Celebrate Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cook & Celebrate
    Foie Gras/ Figa/ Gruszka

    Foie Gras/ Figa/ Gruszka 1047

    victoria
    victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Picantecooking
    Foie gras z sosem wiśniowym

    Foie gras z sosem wiśniowym 118

    katemi
    katemi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pod beskidzkim niebem
    Foie gras

    Foie gras 1500

    A BITE TO EAT
    A BITE TO EAT Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    A BITE TO EAT
    Sexy Food! Bon Appetit!

    Sexy Food! Bon Appetit! 159

    mysza
    mysza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenna Wyspa Smaków
    Foie gras

    Foie gras 4339