Galareta wieprzowa - zimne nóżki

24 kliknięcia
12.06.2018
blog: Rodzinne przepisy kulinarne

Przepis: Galareta wieprzowa - zimne nóżki

Składniki:  Wykonanie: Nóżki namoczyć w zimnej wodzie, umyć, usunąć zanieczyszczenia i ewentualne owłosienie. Zalać czystą wodą, dodać sól, ziele angielskie, listek laurowy i gotować do miękkości. Po godzinie gotowania dodać obraną marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę. Nóżki gotujemy do czasu kiedy skóra i mięso zaczną odchodzić już od kości. Wyjmujemy nóżki i przecedzamy wywar. Po lekkim przestudzeniu nóżek oddzielamy mięso ...

Zobacz także przepisy na:

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Galareta zimne nóżki

    Galareta zimne nóżki 27

    Agatka
    Agatka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowo i ze smakiem
    Galareta z nóżek wieprzowych

    Galareta z nóżek wieprzowych 578

    MojaQchnia
    MojaQchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MojaQchnia.pl
    Galareta – zimne nóżki

    Galareta – zimne nóżki 39