Gemista, czyli nadziewane warzywa

121 kliknięć
08.06.2017
blog: Greckie smaki

Przepis: Gemista, czyli nadziewane warzywa

Gemista (γεμιστά) czyta się „jemista”, są to tzw. nadziewanki, czyli nadziewane warzywa. Nadziewa się wszystko ziemniaki, bakłażany, cukinie cebule, papryki i pomidory. Danie to jest lekkostrawne i przygotowywane najczęściej latem, z uwagi na bogactwo występujących o tej porze roku świeżych warzyw. Po przyrządzeniu je się go na ciepło lub na zimno. Bardzo Czytaj więcej »

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    obżarciuch
    obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obżarciuch
    Muszle nadziewane warzywami

    Muszle nadziewane warzywami 330

    nietadieta.pl
    nietadieta.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    nietadieta.pl
    Kurczak nadziewany warzywami

    Kurczak nadziewany warzywami 781

    Dirty Kitchen
    Dirty Kitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dirty Kitchen
    CUKINIA NADZIEWANA WARZYWAMI

    CUKINIA NADZIEWANA WARZYWAMI 30

    Izabela P.
    Izabela P. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Greckie smaki
    Gemista, czyli nadziewane warzywa

    Gemista, czyli nadziewane warzywa 121