Gęś pieczona w niskiej temperaturze

2584 kliknięcia
10.11.2014
blog: Smakowity blog kulinarny

Przepis: Gęś pieczona w niskiej temperaturze

11 listopada to poza Świętem Niepodległości, dzień św. Marcina i dobra okazja żeby przygotować i spróbować dań z polskiej gęsiny. Pieczona gęś to tradycyjne danie podawane na dzień św. Marcina we Francji, Niemczech oraz Austrii. Gdy mowa o Świętomarcińskiej gęsinie, zazwyczaj przytacza się legendę, według której święty Marcin z Tours, chcąc uniknąć przyjęcia godności biskupich, ukrył się w szopie zamieszkiwanej przez gęsi. Nie...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Gryzek&Łyczek
    Gryzek&Łyczek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gryzek&Łyczek
    GĘŚ po staropolsku i już

    GĘŚ po staropolsku i już 14854

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Gęś pieczona

    Gęś pieczona 10369

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Gęś pieczona

    Gęś pieczona 18975

    Kluczyk
    Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Anna Jurksztowicz I'jem
    Pierś z gęsi pieczona

    Pierś z gęsi pieczona 10816

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Pierś gęsi w winie

    Pierś gęsi w winie 15549

    aronia
    aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wiem co jem
    Rillettes z gęsi

    Rillettes z gęsi 1466

    Kluczyk
    Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuję i zjadam
    Pieczona gęś - genialna!!!

    Pieczona gęś - genialna!!! 3969