Gjuwecz / Đuveč

897 kliknięć
11.02.2015
blog: Mirabelkowy blog

Przepis: Gjuwecz / Đuveč

Gjuwecz to rodzaj bałkańskiego gulaszu z mięsa i rozmaitych warzyw. O ile w Bułgarii najpopularniejsza jest wersja zawierająca ziemniaki, którą dodatkowo zapieka się w glinianych naczyniach (od których to pochodzi nazwa dania) w piekarniku, o tyle np. w Serbii gjuwecz często zawiera ryż i stanowi typową potrawę jednogarnkową. Ja przygotowałam wersję Serbską, choć nie wykluczam, że kiedyś przygotuję także gjuvec z z ziemniakami...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    acia1065
    acia1065 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jedno danie
    Giuwecz

    Giuwecz 14

    gregorhspeed
    gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gregorhspeed w kuchni
    Gjuwecz

    Gjuwecz 452

    thiessa
    thiessa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Podróże kulinarne
    Tiurlu-giuwecz

    Tiurlu-giuwecz 144

    Wino i kuchnia
    Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wino i kuchnia
    Gjuwecz i Castra Rubra

    Gjuwecz i Castra Rubra 154

    Kuchnia Marty
    Kuchnia Marty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia-Marty
    Gjuwecz z kurczakiem i porem

    Gjuwecz z kurczakiem i porem 157

    HannaT
    HannaT Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    HIT PYCHOTKA
    GJUWECZ ( DZIUWECZ) X 2

    GJUWECZ ( DZIUWECZ) X 2  209

    mopswkuchni
    mopswkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mops w kuchni
    Bułgarski gjuwecz z mięsem

    Bułgarski gjuwecz z mięsem 259

    qualietta
    qualietta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Skarbnica smaków
    Ɖuveč

    Ɖuveč 168

    Mątewka
    Mątewka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenne algorytmy
    Żarkoje

    Żarkoje 1862

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Gjuwecz / Đuveč

    Gjuwecz / Đuveč 897